BR aerotech

2016-08-29 @ 14:54:00 || Allmänt
Flertalet har undrat vad det är för stigbyglar jag använder mig mycket av numera. Det är ett par BR aerotech som jag hittade lite gömda i Falsterbo och bara kände att det där måste jag bara ha! Snygga, lätta, bra grep och säkerhet. Kan det bli bättre?
 
Såhär står det om dem:
 
"Denna syntetiska lättviksstigbygel har en bred rostfri fotplatta med grovt mönster. Detta lasergraverade mönster ger optimal support till ryttaren och, som ett resultat ger lindring till höfter, knän, vader och anklar . Tack vare den öppna strukturen på fotplattan kan smuts och vatten lätt rinna av. Stigbygelns konstruktion gör att den öppna sidan positioneras mot ryttaren. Detta unika, patenterade system gör att stiglädret ligger platt mot sadeln och därigenom undviker friktion mellan ryttarens ben och stiglädret. Dessutom hålls foten i rätt position vilket resulterar i mer stabilitet och förbättrar benpositionen. Ett stålstift har satts in i den nedre delen av stigbygeln för extra tyngd. Detta säkrar stigbygelns position om foten olyckligtvis glider ut ur stigbygeln. Ryttaren kan då snabbt få tillbaka foten in igen. Både stigbygel och fotplatta är nötningsbestående.
Utsidan kan dekoreras med en flaggdekal. Tillgängliga flaggor: Nederländerna, Tyskland, Belgien, Frankrike, Danmark, Sverige, Kanada, Luxemburg, Spanien, Finland, Schweiz, Storbritannien, Irland, USA och Ryssland. Per par."
 
Grymt bra faktiskt och jag är helnöjd!
 
 
Finns både bruna och svarta. Jag valde förståss bruna!

Outfits i Ringsjön

2016-08-29 @ 11:41:35 || Allmänt
 
Hjälm - Antares
Kavaj - Animo
Skjorta - Kingsland
Stövlar - Pioneer
Schabrak - HG
Skydd- Veredus
Förbygel - Equipe
 
 
 
Hjälm- Antares
Kavaj- Animo
Skjorta- Kingsland
Stövlar - Pioneer
Schabrak- Christina Sport
Huva- Eskadron
Skydd- CWD

Tävling i Ringsjön med Appe och Rasmus!

2016-08-29 @ 11:32:27 || Allmänt
Igår började dagen med åska, storm och ÖSREGN. Jag var SÅ nära på att ställa in tävlingen. Men, vi väntade ut tiden och vädret blev mycket bättre. Vi åkte till Ringsjön, eller ah, med en omväg till perstorp. Alltså herregud. Jag hade glömt att säg var vi skulle, och Bosse körde då automatiskt till Perstorp? Alltså VA? Detta gjorde att vi blev lite sena till Ringsjön istället. TUR att jag hade bägge hästarna sadlade och klara i transporten. Rasmus var först ut, och gjorde en felfri runda i 110cm. Hade på honom scourier bettet, vilket gjorde att han blev vääääääldigt svårstyrd. Det blev låååååånga vägar, men vi lyckades trots allt knipa en sjundeplats. I andra klassen (en 115cm) så tog jag kimblewic på honom, vilket fungerade desto bättre. Dock plockade vi en bom på hinder nummer 2... ååh, så onödigt! Jag som ville prova svänga lite i omhoppningen, haha. Appes första runda, ah - vad ska man säg. Han är i en känslig period just nu och när vi skulle styra på sjunde hindret som kom ur sväng, så blev han sur av någon anledning. Mest troligt för att han har börjat samla upp sig så sjukt mycket när jag ger honom den hjälpen och jag tror han missförstod mig i den svängen och då blev han väl sur att jag förstörde hans fina runda. Felfri fram tills dess alltså. I andra rundan försökte jag lägga upp galoppen lite till, va sjukt lätt i sitsen, vilket gjorde att vi fick till en superfin runda, fick dock lägga en volt eftersom det var väldigt nära att han surnade ihop, men med lite klapp medhårs så hoppade han de sista hinderna där också felfritt. Så, han var felfri på hinder i bägge klasserna, dock lite humör på sina ställen mellan hinderna ;) Går inte att bli arg på honom, han måste ju få säg vad han tycker ^^
Så för att summera dagen så var hästarna trots allt jättetrevliga inne på banan, däremot hade jag ett h-e-l-v-e-t-e  när jag skulle tränsa dem i släpet. Trångt med två stora hästar som vägrade sammarbeta. Dem sammarbetade med varandra istället och tyckte det var skitkul när jag var nära på att få ett hysteriskt anfall på dem... haha...
 
 RSS 2.0