Priset för sötast häst...

2016-01-31 @ 16:00:45 || Allmänt
... i stallet just nu måste ju vara Britt och Johannas nya lilla stjärna som anlänt. Vilken sockersöt häst alltså! Helt otroligt söt, och tar lätt priset för sötast i stallet just nu ;D
 
 
 
Han kommer bli en riktigt fin häst när han är klar! 
 

God morgon!

2016-01-31 @ 08:31:29 || Allmänt
Startade morgonen med att rida några hästar sen skodde Bosse en innan han lämnade för att åka och leverera en häst. Det blev en jäkligt tidig uppgång idag igen, det börjar kännas i kroppen att man lever... Men, vad gör man inte för hästarna? Vid halv tolv så ska Appe träna igen för Mia Runesson och därefter har jag visningar hela eftermiddagen. Två ponnyer kommer till stallet idag. Life is good.
 
Igår sen kväll så red jag bland annat två av dem som kom i onsdags. 
 
Super Trooper är en jäkligt häftig stor dponny på 8 år som kommer från Irland. Han är snygg och rör sig med tre bra gångarter samt hoppar riktigt fint. Han kommer passa perfekt till den ryttaren som vill ha en ponny med lite tryck i. Rolig att rida!
 
 
Sen red jag även en stoor maffig storhäst på 8 år. Leon kallas han! En läcker valack som är väldigt mycket körd. Är körd i både enbet, par och i fyrspann. Har även blivit tävlad i körning. Väldigt snäll häst på alla vis. Där är egen motor i honom, men väldigt lättriden. Han  är säkert inte mer än ca 167-168cm hög, men känns väldigt stor när man stor brevid då han har så mycket resning i sig. Cool häst!
 
 
 

Clinic för Mia Runesson

2016-01-30 @ 23:34:34 || Allmänt
 
Idag har Appe fått gå en clinic för Mia Runesson. Det är en clinic som går över både lördag och söndag, så imorgon är det dags igen. Appe fick sig ett rejält pass idag för Mia och jobbade på som tusan. Den hästen kan verkligen jobba på så mycket att han slår knut på sina egna ben. Vi började med att lösgöra honom så att han inte knäpper av i nacken. Alltid i början på ridpassen så har Appe så otroligt mycket energi i kroppen så att det är väldigt lätt att han bara knäpper av och inte tar stöd i bettet och utan stöd i bettet, så kommer ryggen aldrig upp. Så första stunden ägnade vi åt att komma åt honom där och få honom att runda sig ärligt. Sedan fortsatte vi med öppnor längs spåret i höger varv för att han är lite svagare i höger bakben och vill gärna skjuta in rumpan i höger varv och luta sig lite mot min innerskänkel. Här är det bara för mig att våga vara mer bestämd och begära att han inte går emot min innerskänkel. Detta genom att leda in framdelen när han trycker sig emot min skänkel. Efter en liten stund så lossnade allt upp och han gick riktigt fint! Några skänkelvikningar senare så blev det dags för galopp och även där jobbade vi med öppnor i höger varv. I vänster gäller det mest att hålla koll på att han inte flyter ut i svängarna , så där jobbade vi mycket på att svänga honom rakställd. Nyttigt, nyttigt!
Avslutade med att be honom bli lång och låg i formen, vilket han gjorde riktigt bra efter detta ridpasset.
 
Imorgon är det ytterligare en träning och det ska bli spännande o se om Appe är trött i benen ;)
 RSS 2.0