Träning

2016-05-29 @ 22:08:29 || Allmänt
Igår kom en av de grymmaste människorna jag känner hit för att hälsa på, nämnligen min tränare Hasse. En fantastisk person som jag ser upp till enormt mycket. Allt jag har saknat hos tidigare tränare får jag verkligen hjälp med här. När Hasse tränar, så får man verkligen en så klar bild på hur allt hänger ihop och jag får verkligen svar på varför man gör som man gör och varför hästen reagerar på ett visst sätt.
Jag har ridit mycket i mitt liv, men aldrig fått någon direkt hjälp vilket har resulterat i att jag alltid har fått lära mig av mina misstag, jag har fått googla, söka på youtube, och läst mig till mycket. Verkligen "learning by doing". När man äntligen då hittar en tränare som verkligen kan förklara hur ridningen och alla signaler vi ryttare ger hästarna hänger ihop, så blir man verkligen lyrisk.
 
Appe var som vanligt fantastisk igår. Han blir bara starkare och starkare. Han är verkligen en på miljonen i min värld. Han försöker alltid göra rätt och jag svävar på moln när jag tänker tanken på hur han kommer kännas om ett år när vi har ridit ihop oss ännu mer. Den hästen är den enda jag någonsin har fått känslan av att jag är kär. Jag är så tacksam för den hästen.
 
Rasmus fick sig också en träning. Han är ju verkligen helt tvärt emot hur Appe är i ridningen. Rasmus biter sig gärna fast i bettet och tycker det är jobbigt att komma upp med ryggen. Han är ju verkligen världens snällaste och kan nästan bli ängslig han inte förstår hur man menar. Det gäller verkligen att vara tydlig och berömma mycket när han gör rätt. Lilla lilla Rasmus. Rasmus har ju tre väldigt bra gångarter och jag tror att när han har stärkt upp sig och kommer loss  i kroppen, så kommer han bli riktigt rolig i dressyren. Det är en väldigt pampig häst, den där Rasmus! :D
 
Vi kommer att försöka i det snaraste få ihop anordnade träningar för Hasse. Är du intresserad av att prova träna för Hasse? Så bara hör av dig. Han är grymt inspirerande och han besitter enormt mycket kunskap. Han har gett mig så otroligt mycket aha-upplevelser som jag kan använda mig av på alla mina hästar jag rider varje dag.
 
 

Mammut

2016-05-29 @ 15:25:38 || Allmänt
 
Den ponnyn alltså, mitt lilla föl har blivit 4 år och är klar för att åka ut och tävla. Vad hände liksom?
 RSS 2.0