Vilken helg

2016-10-30 @ 19:38:45 || Allmänt
Hur ska man summera denna helgen då? Har varit på tävling bägge dagarna och hunnit med hundrafemtio saker till vilket. Därav att resultatet inte blev som tänkt i helgen. Champ som ALLTID brukar hoppa super på tävling kände nog av att jag var stressad och väldigt upprörd (inte på honom dock såklart) och blev JÄTTESPÄND och det slutade med att han inte vågade gå ner till ena kortsidan. Alltså, det har aldrig tidigare hänt, så jag antar att jag får ta på mig detta själv eftersom jag mest troligt inte red som jag skulle och han är ju en ponny man verkligen måste hålla sig lugn och rida väl på, annars blir han spänd. Jaja. That´s life och det var inget att hänga läpp för. Nya tag nästa gång. Cajsa fick låna Rasmus och hoppa två klasser på och hon slog på stort och blev fyra i första klassen och peta en bom i andra. Grymt jobbat, hon hade ju aldrig tidigare hoppat Rasmus, hehe. Spontant brukar bli kul!
 
Idag var jag iväg på Rasmus själv i Perstorp och hoppade två stycken 120cm. Det var ju längesedan vi tävla nu och ja...ringrostiga var vi allt. Herregud alltså, vadå svänga? DEN detaljen också? Nä, det gick käpp rätt åt skogen faktiskt i bägge klasserna. Suck.  Jag FÅR INTE ha tankarna så mycket på annat håll som jag haft denna helgen - det blir inte bra. Det hjälper inte att sura el bli arg över detta, nya tag som gäller och ibland kan det bara bra att få sig en liten smäll på näsan så man inser att det inte funkar att hålla det tempot både i huvudet och med allt annat hela helgen och tro att man ska prestera. Det går inte. Inte denna gången iallafall.
 
 
Så är livet ibland och jag blir bara så enormt motiverad att strukturera upp och träna mer nu. En käftsmäll är bara nyttigt. Jag vet var våra brister är och det ska vi se till att jobba på i veckan. Det gäller med samtliga hästar. Rasmus och Appe ska träna på att bli mer rakriktade samt så ska Rasmus öva på att svänga på ytter utan att tappa galoppen. Åh, kan det inte bara bli måndag?... Nu direkt?
Appe fick sig givetvis ett ridpass nu här ikväll där vi jobbade en heldel med att öka och minska galoppen, upp i ökad galopp direkt ner i samlad galopp och in i piruetter där han får sätta sig ordentligt på bakbenen. Mycket ridning innanför spåret så han verkligen blir ärligt RAK och inte slingrar sig. Förvänd galopp som också övar rakriktningen. Någon som har bra tips på övningar man kan lägga in i dressyrpassen för att öva mer rakriktning?
 
 
Lite cool i oranga lindor idag. Bästa Appe, han får mig alltid på så himla bra humör!! Tänk om han hade kunnat prata. Då hade han nog varierat sig mellan att jubla för att det är SÅ roligt att träna med matte till att vråla på mig att jag är den sämsta ryttaren i  världen som sitter 3 millimeter åt fel håll i slutan... humörsvängningar hela tiden! Så jäkla rolig att rida den hästen.

onsdag

2016-10-26 @ 22:40:46 || Allmänt
Jag har försökt knåpa ihop ett inlägg under hela dagen där jag skulle försöka beskriva hur läget är, vad som händer, hur jag mår, planer, osv osv. Men när jag sitter här så blir jag bara helt tom. Det händer jumassor egentligen, vi har rättså stora planer på G, saker och ting rullar på, hästarna är fina, har ett jättefint gäng bakom mig och vi har väldigt roligt ihop, troligen kommer rättså omfattande beslut tas inom kort, och ah. Mycket händer, men likförbannat så bara sitter jag här helt tom. Det ÄR lite rörigt i mitt huvud just nu och imorgon eftermiddag efter att jag och Cajsa rushat ett gäng hästar under förmiddagen, så får jag nog se till att strukturera upp tankarna lite för att få lite ro i huvudet. Jag tror att jag ska ta både kameran och mobilen med imorgon när vi ska rida - så ska det fotas och filmas endel. Kanske är det dags att skaffa en kalender så jag kan skriva upp allt. Ska nog se till att göra det imorgon. Sen ska det anmälas till lite tävlingar. Har sett ut två stycken jag verkligen vill ta med Appe och Rasmus till. Imorgon är det dessutom brainstorming-möte på klubben vilket ska bli jättekul. Jag hoppas vi kan komma fram till bl a en bra hopptränare som kan komma och träna oss. Hade varit välbehövligt. Dressyrtränare med för den delen. Vi skulle verkligen behöva få en push i rätt riktning.
 
 
Morgnarna är verkligen vackra när solen lyser igenom!
 
 
Champ var fin som vanligt idag. Bussig ponny den där! Han letar fortfarande efter rätt hem!
 
 
Lilla Smulan som inte blev dräktig iår, henne har vi satt igång. En av tjejerna som är här och hjälper till brukar rida henne i veckorna - Smulan fick därför sig en makeover och blev helklippt, nyskodd och duschad svans. Som en ny ponny! Hon är verkligen grymt välbehållen för att vara född år -98. I vår hoppas jag vi kan visa henne på en utställning - det hade varit jätteroligt! Jag är ju helt nybörjare på det där, men mankan ju aldrig lära sig om man inte provar. Någon som har ställt ut welsh förrut? Vad ska man tänka på?
 
 
Snygga tröjorna har jag jämt på mig just nu, SÅ sköna!
 
 
 
 
 

R.i.p

2016-10-25 @ 16:11:15 || Allmänt
R.i.p vår fina ponny Nicke som tyvärr vandrade vidare idag. Han var en fantastisk ponny som skänkt oss samt dem vi lånat ut honom till sista åren så mycket glädje. Han var verkligen en snäll och godhjärtad ponny.  Jag är så glad och tacksam att vi har kunnat ge den kärlek han varit värd dem sista åren i hans liv. Han kommer bli saknad av oss alla. Underbara Nicke!
 
  
  
 
 
Vila i frid!
 
 RSS 2.0