Läget med livet

2017-02-20 @ 07:57:00 || Allmänt
 
Är inte denna bilden härlig? Pigg och glad häst på stubbåkern och lycklig ryttare!
 
Just nu jobbar vi mycket med att få i ordning paddocken. Mycket grus som ska fördelas någorludna jämt. Sen jobbar vi på vatttenrummet i stallet. En vägg har blivit byggd och två andra är rivna. El ska fixas till, vatten, tvättmaskin osv osv. Ett projekt det också. Sen har täckesrummet börjat ta form. Bosse har byggt hyllor på ena väggen, och där jag har fått upp ett helt gäng täcken i storleksordning. Himla skönt att ha dem sorterade och inte huller om buller på golvet i logen.  I täckesrummet så ska det delas av en bit så att jag får till ett bra torkrum där inne också. Blir GRYMT när det blir färdigt!
Min längtan går ju till våren när jag kommer kunna ta hem tränare hit och ha kvällar med träning här hemma i min paddock med mina hinder. Livet alltså. Tänk snart kommer jag också kunna bjuda in folk till öppen bana med alla våra fina hinder. Fler ska dessutom byggas nu när ett par av projekten är klara!  Iiihhh, det roligaste som finns tror jag allt! Att designa och skapa hinder. Jag bara MÅSTE ju ha ett "Stall Alexandra Ferm"-hinder.... eller två... får klura lite på hur det ska se ut.
Snart... snart....snart.....
 

Föreläsning om Kvarka!

2017-02-19 @ 19:52:19 || Allmänt
"Distriktsveterinärerna, Åsbo Ryttarförening och Skånes Ridsportförbund hälsar dig varmt välkommen till en spännande kväll kring temat Kvarka.

Du får en unik möjlighet att lyssna och diskutera kvarka med Gittan Gröndahl, vet med dr. Gittan är Tf statsveterinär och huvudansvarig för djurslaget häst på SVA, Statens veterinärmedicinska anstalt sedan 2005. Gittan arbetar med diagnostik, sjukdomsbekämpning,
forskning och kunskapskommunikation inom främst infektioner hos hästar.
Martina Hurtig, Ringsjöortens Lantliga Ryttarförening, kommer inleda mötet att beskriva hur hon upplevde att få in en kvarkasmitta i stallet och vilka utmaningar det innebär.

Lena Klang Martinsson, Överdomare, kommer ha kort info om vad Tävl...ingsreglementet säger om deltagande tävling vid smitta. Målet med denna kväll är att skapa en bild av vad kvarka är för sjukdom, hur hantera smittan i praktiken samt inte minst hur förbygga att man
får en spridning av kvarka i ett stall.

Anmälan
ulla@hernersel.se, märk ämnesraden med ”KVARKA” senast 27 februari 2017. Skriv namn samt telefonnr. Vi mejlar bekräftelse på anmälan.
Först till kvarn!

Ingen kostnad och Skånes Ridsportförbund
bjuder på fika i paus.

Väl Mött till en intressant kväll!"
 
 
 
Ett fantastiskt bra initiativ av klosterdepån på Åsbo RF som tog fatt i detta. Jag hoppas alla som har ett intresse av hästar ser till att gå på denna föreläsning där många frågetecken kommer att redas ut. Jag ska dit och ser verkligen fram emot det. Vill varmt rekomendera detta evenemang som dessutom är gratis att gå på.
 
Vi ses där hoppas jag!

Anledningen till dålig update...

2017-02-19 @ 19:43:24 || Allmänt
 
Det byggs, jobbas och fixas något helt otroligt mycket just nu. Bland annat så kom det nästan 80 ton ridbanegrus till ridbanan...och lika mycket till ska hit för att kunna fylla upp hela banan... den är stooooor och bra blir det!
 
Finally!RSS 2.0