Föreläsning om Kvarka!

"Distriktsveterinärerna, Åsbo Ryttarförening och Skånes Ridsportförbund hälsar dig varmt välkommen till en spännande kväll kring temat Kvarka.

Du får en unik möjlighet att lyssna och diskutera kvarka med Gittan Gröndahl, vet med dr. Gittan är Tf statsveterinär och huvudansvarig för djurslaget häst på SVA, Statens veterinärmedicinska anstalt sedan 2005. Gittan arbetar med diagnostik, sjukdomsbekämpning,
forskning och kunskapskommunikation inom främst infektioner hos hästar.
Martina Hurtig, Ringsjöortens Lantliga Ryttarförening, kommer inleda mötet att beskriva hur hon upplevde att få in en kvarkasmitta i stallet och vilka utmaningar det innebär.

Lena Klang Martinsson, Överdomare, kommer ha kort info om vad Tävl...ingsreglementet säger om deltagande tävling vid smitta. Målet med denna kväll är att skapa en bild av vad kvarka är för sjukdom, hur hantera smittan i praktiken samt inte minst hur förbygga att man
får en spridning av kvarka i ett stall.

Anmälan
ulla@hernersel.se, märk ämnesraden med ”KVARKA” senast 27 februari 2017. Skriv namn samt telefonnr. Vi mejlar bekräftelse på anmälan.
Först till kvarn!

Ingen kostnad och Skånes Ridsportförbund
bjuder på fika i paus.

Väl Mött till en intressant kväll!"
 
 
 
Ett fantastiskt bra initiativ av klosterdepån på Åsbo RF som tog fatt i detta. Jag hoppas alla som har ett intresse av hästar ser till att gå på denna föreläsning där många frågetecken kommer att redas ut. Jag ska dit och ser verkligen fram emot det. Vill varmt rekomendera detta evenemang som dessutom är gratis att gå på.
 
Vi ses där hoppas jag!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:RSS 2.0