Tack 2017!

2017-12-31 @ 19:04:56 || Allmänt
År 2017..... Ett år av både toppar och dalar, främst så har detta året varit helt suvränt. Tänkte göra en tillbakablick i ett inlägg på facebook, men insåg att det kommer bli alldeles för långt. Så vi sätter lite fart på bloggen istället tänkte jag! 
 
 
 
2016 avslutades med en pay and jump på Åsbo Ryttarförening, som blev en succé. Vi fick otroligt många starter, jag hade ordnat med sponsorer så vi hade ursnygga stora rosetter och jag hade julpyntat hinder. Det blev absolut en succé, drog in massor med pengar till ungdomssektionen på Åsbo RF. Jag hoppas verkligen att ungdomarna på Åsbo fått hitta på något roligt för alla dem pengarna som vi drog in i slutet på år 2016. Närmare 12-13 000 kronor drog vi in på mindre än två månader till Åsbos Ungdomssektion. Coolt! 
 
 
Tyvärr började år 2017 med en stor konflikt på Åsbo RF, där dem bestämde sig för att jag, Bosse samt 4 ungdomar som rider hos mig inte längre skulle vara välkomna. Det skapades en gruppchatt, där alla medlemmar till Åsbo var inbjudna att diskutera ang mig och mitt stall hej vilt, utan min vetskap. Dock fick jag ju vetskap om allt som skrevs i gruppen iallafall tack vare en vän till mig som fick lov att delta i denna gruppchatt. Inga vackra ord som skrevs där, och jag fick för andra gången i mitt liv uppleva en häxjakt. 
Jag skickade tre mail till samtliga i Åsbo RFs styrelse samt nya klosterdepån med frågor, men fick inte svar på ett enda utav dem. De enda som var villiga att prata och lyssna på oss istället för rykten var den "gamla" klosterdepån. 
 
 
Vad jag har lärt mig genom åren är ändå att hur mycket skit folk än skriver på nätet, så är reklam alltid bra. Spelar inte någon roll vad för  reklam, jag antar att jag får tacka er allihop för att försäljningarna ökade trots ert skrivande. Jag får väl också tacka er för att ju mer ni spottar på mig, ju starkare blir jag. Jag har alltid fungerat så som människa. Så trots alla hot, alla personliga påhopp, alla skrik, allt allt allt - så får jag väl ändå tacka. Jag har ändå lärt mig massor och står bara stadigare och stadigare på jorden. Samt, min verksamhet bara växer. 
 
 
Nog med tråkigheter. Jag tror på karma, och snacka om att karma har gjort sitt för dem personer som betett sig som värst. Karma är fantastiskt, man behöver inte ens lyfta ett finger, för karma sköter sig själv. Några av dem som betett sig illa, har faktiskt idag bett om förlåtelse och jag är inte den, utan jag förlåter. Jag vet inte, det kanske är dumt av mig. Jag har ju gått på nitar förrut när jag förlåtit, men å andra sidan så är det så jag fungerar. Jag förlåter, och dörren står alltid öppen. I slutändan tror jag alltid att det gynnar mig om jag håller dörren öppen och kan förlåta.
 
 
 
Lite roligare är att Appe gick hur fint som helst hela våren. Han gjorde många bra starter och bjöd mig på helt otrolig ridbarhet. Den hästen alltså, han är så jädra fin. 
 
 
 
Stall Alexandra Ferm AB startades i slutet på april efter lite tumult vår och jädrar, sen tog det bara fart. Har haft helt fantastiska hästar att sälja och det blev hektiskt. Har sålt många hästar sedan dess och fler ska det bli. 
 
 
En av höjdpunkterna detta året är såklart att jag blivit med bebis! 10 juni så hade lilla Electabuzz tittat ut. Tårarna kom på mig när jag kom ner till lösdriften och 1. ser att han springer med sin mamma (=han verkar vara frisk!) 2. han var ju bland det vackraste JAG sett! 3. inte nog med det, han hade två blå ögon - alltså VA?! .
Electabuzz visade sig vara absolut kärnfrisk och allt hade gått jättebra, även om Barbara lurade mig och fölade på egen hand. 
 
 
En annan höjdpunkt är defenitivt att Nalle kom in i mitt liv lite sådär plötsligt. Nalle är en fantastisk valack f11, som gjort många fina starter i höst. Jag har tagit det lugnt med honom, han behöver mycket markarbete och jag behöver lära mig att rida. Han besitter hur mycket kvalitet som helst och såfort jag lärt mig rida ordentligt så kommer bli ha riktigt kul ihop alltså <3 Han gör mig glad! Så galet snäll häst alltså. 
 
 
Köpte även in två supergoa welsh sek C hingstar från Danmark, varav den äldre av dem har gått med flickorna i somras. Lilla Eris är dräktig och jag tror det  blir en galet söt unge till nästa år. Hoppas det går lika smidigt och fint denna gången, som det gjorde med Electabuzz.  Håller alla tummar! 
 
 
I somras startade jag även Svenstorps Ridsällskap, liten ridskoleverksamhet hemma och höll många lektioner hela sommaren som sedan fortsatte endel till hösten. 
Halva våren och hela hösten har jag även varit ridskolelärare på Ringsjöortens Ridskola! Hur häftigt? 
Jag har ju ingen utbildning för detta, men det har ju gått väldigt bra ändå. Gud vad jag kände mig som en nybörjare första lektionerna jag höll i Ringsjön. Men, hur det än är - så har det gått bra! Lektionerna är uppskattade.
 
 
En stor sorg har det också varit i år. Appe, min stora kärlek i livet blev såld i höstas och åkte till Danmark. Där gick mitt hjärta i tusen bitar. Jag har aldrig varit så ledsen för en häst någonsin, som jag var när han åkte. Det gör fortfarande ont, varje dag. Jag tänker på honom hela tiden och jag kan fortf få tårar i ögonen när jag tänker på det. Ush. Det där såret läker nog aldrig.
 
 
 
Så det har varit ett spännande år, som verkligen har satt mig på prov på många sätt. Men herregud vad jag är nöjd ändå. Jag känner mig så redo inför 2018. Jag tror 2018 kommer bli ett stort lyft på antingen ena el andra sättet.  Flera dörrar står öppna och vi får väl se åt vilket håll det bär. Jag är grymt tacksam för alla som varit till hjälp under året. Ser verkligen fram emot nästa!
 
Gott nytt år allihop! 
 RSS 2.0